dimarts, 5 de maig del 2009

Josep M. Fonalleras visita la Biblioteca



Dijous, dia 30 d’abril de 2009, ens va visitar Josep M. Fonalleras per comentar-nos el seu llibre Sis homes en una activitat promocionada per la Institució de les Lletres Catalanes.

En el llibre cinc homes expliquen les seves experiències al narrador. Tots ells han viscut situacions límit i se n’han sortit d’alguna manera. August Anger, ha sobreviscut a un atac de cor; Aníbal Yebra, és un il·luminat que ha passat pel dejuni, viu com un eremita dos anys i acaba volent ser poeta; Vicenç Úbeda, és un escriptor obsessionat en matar un escriptor d’èxit; Marçal Helena ha estat ingressat una temporada en una residència de gent gran i Robert Comala regala al narrador una carpeta plena de papers, plena d’històries literàries possibles.

Tots aquests homes tenen ganes de donar al narrador arguments per escriure, però ell, precisament, tem i vol fugir dels arguments.

Enllaçant totes les històries hi trobem les angoixes del narrador, un escriptor que sent devoció per la paraula i per la forma d’expressar-la; que voldria que la literatura s’assemblés a un quadre, sense arguments, sense evolucions, i que el lector ho copsés tot d’una sola vegada i amb una única llambregada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada