dimecres, 9 de juny del 2010

Stitches: una infancia muda de David Small

En Lluís, el nostre assessor particular sobre còmics, ens parla de la novel·la gràfica de David Small. Ens avisa de la seva capacitat expressiva i de com les imatges i el text ens portarà a la infantesa, dura, terrible, de l’autor.

El títol: Stitches, els punts de sutura que van quedar per sempre al seu coll després d’una intervenció quirúrgica. El subtítol: una infantesa muda, però no només pels efectes de l’operació que li va deixar una única corda vocal; la mudesa del nen va començar abans i va molt més enllà.


Amb amor es poden superar la malaltia, les privacions... però, ¿com és la vida d’un nen que se sent abandonat, que viu en una família incapaç de manifestar estima? Com sobreviu una ànima sensible a la crueltat, a la còlera?

El còmic ens deixa sense paraules, però també hi ha lloc per a l’esperança. De petit es refugia en el dibuix i en la seva pròpia imaginació; adora Alícia i espera entrar en un país de les meravelles. Afortunadament David Small va acabar trobant el seu conill blanc, la persona a qui dedica el còmic, que el va ajudar i li va mostrar el camí.

En Lluís ens parla també de Píldoras azules de Frederik Peeters. Què fem sense llegir-lo?

David Small. Stitches: una infancia muda. Barcelona: Mondadori, 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada