dijous, 1 d’abril de 2010

Properes lectures: primavera 2010

El proper 9 d’abril ens visitarà J.N. Santaeulàlia per comentar amb el Grup de lectura de la Biblioteca la seva novel·la Bulbs en una activitat promocionada per la Institució de les Lletres Catalanes.
L’obra ens la va recomanar Miquel Pairolí. Comença amb un sopar d’un matrimoni amb l’amiga a qui ha abandonat el seu home. Al llarg d’un únic dia sabrem algunes coses i intuirem moltes més sobre uns personatges desolats, amargats, i alguna cosa més, implicats en una inquietant història.


El passat 12 de març va morir Miguel Delibes i no podíem estar-nos de tornar-lo a llegir. Algunes de les components del Grup són entusiastes de la seva obra i citen sovint Cinco horas con Mario, Las ratas, Los santos inocentes... Aquest mes recuperem Señora de rojo sobre fondo gris, una història en la qui ha molt de les vivències de l’escriptor quan va perdre la seva dona l’any 1974, víctima d’un tumor cerebral quan només tenia 51 anys. Aquesta obra és com una mena d’homenatge al gran amor de la seva vida “Yo escribía para ella. Y cuando faltó su juicio, me faltó la referencia. Dejé de hacerlo, dejé de escribir, y esta situación duró años. En ese tiempo pensé a veces que todo se había terminado”.

El 4 de juny comentarem El senyor Ibrahim i les flors de l’Alcorà d’E.E. Schmitt.
És la història de dos personatges entranyables que viuen en un barri perifèric de Paris als anys 60. Hi trobem Momo, un solitari noi jueu de 13 anys que es farà molt amic del senyor Ibrahim, un botiguer a qui anomenen l’àrab. Aquesta faula és una tendre reflexió sobre la convivència i la tolerància entre diferents cultures i religions.

Cap comentari:

Publica un comentari