divendres, 24 de desembre del 2010

El conte de Nadal de l'Auggie Wren de Paul Auster

Em repeteixo però és que aquest conte de Nadal és deliciós. Un conte nadalenc atípic, sense neu ni gelades i on hi ha trampes i mentides.

L’Auggie Wren treballa en un estanc al centre de Brooklyn, és un persona sentimental i divertida. Allà va l’escriptor Benjamin a comprar cigars holandesos i un dia s’assabenta de la passió de l’estanquer. Durant els últims anys s’ha dedicat, cada dia, a la mateixa hora, a fotografiar una cantonada del barri. Quatre mil fotografies iguals? Wren li ensenyarà a mirar. I li explica l’origen de la seva passió, d'un dinar de Nadal amb una desconeguda cega i del robatori d’una càmera fotogràfica. Benjamin queda tan fascinat que ho escriu tot com un conte. Hi ha un moment en què es pregunta si la història del seu amic és verdadera; tant s'hi val, ho és si algú creu en ella.

Aquí podreu llegir el conte sencer i a sota, una altra vegada, unes imatges d’Smoke, la pel·lícula que va fer Wayne Wang sobre el conte de Paul Auster.


4 comentaris:

  1. Aquest conte s'ho val! No sé si tens una edició que en va fer la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona fa uns quants anys, abans de la crisi.
    Si em dius no, te'n faig arribar un.
    I Bon Nadal a tothom.

    ResponElimina
  2. Sí, Matilde, tinc un exemplar. Hi ha coses que no tenen preu i el vaig comprar a la vostra xarxa per 1 €!!! Molt bon Nadal i moltíssimes gràcies per tot el que ens heu regalat des del vostre bloc al llarg d'aquest any.

    ResponElimina
  3. Aquells temps d'abundància, quan les biblioteques regalavem llibres per Nadal i per Sant Jordi... Un conte molt maco, Bibliotossa. Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Bon Nadal, Espai. Gràcies per la felicitació de Nadal del teu bloc i, de la mateixa manera que als de Vic, t'agraïm les recomanacions i la companyia que ens has fet al llarg de l'any.

    ResponElimina