divendres, 18 de maig del 2012

Medecina de vida

L'Esther em fa conèixer aquest còmic, Alícia en un món real.  És material sensible. Ens parla d'una malaltia que encara molts no gosen ni esmentar i hi ha una profunda reflexió sobre l'esclavatge dels cànons de la bellesa física. Llegit i rellegit, em sorprèn molt i m'omple d'optimisme.

L'Alícia de la història no viu en cap país de les meravelles, li han diagnosticat un càncer de mama.
 


L'escriptora, Isabel Franc, va patir aquest càncer i ens explica des de la pròpia experiència com és de dur i traumàtic tot el procés alhora que sap donar-li un sentit positiu i vital. No s'amaguen els mals moments, que hi són, però per sobre d'ells hi ha la força que s'acaba trobant i sentim com l'acceptació i el sentit de l'humor poden ser medecina de vida.

Com es viu un tractament tan agressiu? Com és la vida després del càncer? Com es viu una masectomia? Veurem com Alícia amb el seu tarannà i amb el suport de les seves amigues se n'acaba ensortint i acaba trobant una solució valenta, agosarada.  Alícia ens diu: "la vida després del càncer mai no torna a ser igual... Però si fa no fa és el mateix". Acompanyem Alícia i sentim el seu cant a la vida.

Aquí una entrevista a les autores:
http://ww.dadanoias.net/2010/05/02/isabelysusanna/

- Isabel Franc; Susanna Martin. Alícia en un món real. Barcelona: Norma, 2010.

1 comentari:

  1. Saps, Bibliotossa, crec que llegeixo masses novel·les policíaques. Sembla una boutade, però no ho és. Si jo tingués la teva adreça electrònica...

    I gràcies pel material sensible.

    ResponElimina