dimecres, 21 de desembre de 2016

Lectures del 2016: La fortuna de Bibliotossa (II)


Abril: Paco Roca, La casa. Barcelona: Astiberri, 2016

 


Després de la seva mort, els tres germans volen vendre la casa del pare. Però les cases s'omplen de records, contenen vida. La imatge del contenidor ens ho explica tot. Un allau d'emocions sobre el pas del temps, el que hi havia i el que queda.

Maig: Elizabeth Strout, Olive Kitteritge. Barcelona: Edicions de 1984, 2010Les penes, els secrets, la vida més callada i sentida dels habitants d’un poblet de l’estat de Maine. Olive, una dona de caràcter, complicada, serveix de fil conductor en aquesta novel·la de històries que exploren la condició humana, el sentiment de soledat, la necessitat d’amor, l’enfrontament a la mort i el sentit de la vida. Olive, va creixent en matisos al llarg de la novel·la, i acaba esdevenint un personatge inoblidable.

“Tenia els ulls tancats i, a la platja de la seva ànima cansada s’hi rabejaven onades de gratitud... i de recança. Es va imaginar l’habitació plena de sol, la paret tacada de sol, l’arbre de la cera de fora. La desconcertava, aquest món. No. Encara no se’n volia anar” (pàg. 377)

Juny: Alícia Kopf, Germà de gel. Barcelona: L’Altra, 2016


Del juny triem aquest llibre d'exploracions polars i interiors amb el que, de cap manera, sentireu fred. La protagonista de la història és una jove artista que fa del gel projecte artístic i el qual és, alhora, metàfora de la seva vida.  Fragments d’històries polars, apunts de recerca, notes sobre les relacions familiars i amoroses gèlides… el llibre es presenta com un joc que entrellaça la ficció i la no ficció per provar d’anar més enllà i fer visible l’invisible.


"La pobra noia de la qual els altres sempre expliquen la història, a qui li agradava llegir Bolaño, Franzen i Zweig, que admirava Duras, Némirovsky i Yourcenar, aprèn que una història incomunicable pot matar qui l'ha viscuda" (pàg. 25)


Cap comentari:

Publica un comentari